2015. október 10., szombat

áfonyás pohárkrém

Kinéztem magamnak ezt a receptet, feltett szándékom volt, hogy életemben először végigkövetek egyet az első betűtől az utolsóig, de elfelejtettem citromot és a zselatint, így nem mertem tekercset formázni.


A piskótát tíz részre osztottam, aztán a krémmel belerétegeztem tíz pohárba. Isteni lett, bár nekem túl zsírosnak tűnt a krém, így legközelebb a tejszín helyett joghurttal fogom feldúsítani. 

A piskóta viszont csillagos ötös, állandó repertoárba kerül:
5 tojás, 7 dkg tk tönkölyliszt, 3 dkg durumliszt, 1 kk sütőpor, 8 dkg xilit, 1 ek olaj
Biztosra mentem az új alapanyagok miatt, így kiolajozott-kilisztezett sütőpapíron sütöttem, gond nélkül levált róla a papír. 

1 adag: 23 g CH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése